mostovi studentski skup

Mostovi južne slavistike u Zagrebu, mart 2020.

Klub studenata A-302 poziva na izgradnju mostova!

 

Međunarodni studentski skup ​Mostovi ​ održava se od 4. do 6. ožujka 2020. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s popratnim programom u Pločniku.

 

Dnevni program​ sastojat će se od izlaganja studentskih projekata i znanstvenih radova studenata iz prijavljenih zemalja (Austrije, Slovenije, Hrvatske te Srbije). Taj će program biti upotpunjen gostovanjima prevoditelja, kritičara, urednika i drugih stručnjaka iz Hrvatske, Srbije te BiH.

 

Popratni program ​od 17h u ​Pločniku ​obuhvaćat će razgovore, diskusije i čitanja te predstavljanja knjiga.

 

Teme ​kojima se bave studenti izlagači su: problematika prevođenja s nekog od južnoslavenskih jezika ili na jedan od njih; poredbeno jezikoslovlje južnoslavenskih jezika; dodirno jezikoslovlje; međupripadni / višepripadni / svepripadni pisci i interkulturna književnost; hibridni identiteti; suvremena južnoslavenska književnost te uspostave i raskidi veza na južnoslavenskom prostoru kroz povijest.

 

Cilj ​ovoga skupa je sklapanje novih kontakata, unapređivanje znanosti, povezivanje studenata na regionalnoj razini, promocija filoloških studija i slavistike te (bolje) upoznavanje regionalne suvremene knijiževnosti.

 

 

Gosti​:

Jagna Pogačnik, Anda Bukvić Pažin, Aleksandra Šćukanec u dnevnom programu
Đorđe Krajišnik, Dinko Kreho, Luka Ostojić, Marko Tomaš, Kruno Lokotar, Katarina Kostić i Ivana Rogar u večerenjem programu

 

 

mostovi studentski skup


Petra Bolić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *