prerazmisljavanje na prosefestu cover

Prerazmišljavanje na Prosefestu

Vanredna Novosadska razmena knjiga održana je 23. septembra, kao prvi program „u susret Prosefestu”, i ugostila nepar desetina (sad i napismeno!) najvećih knjigoložnika, kojima nije smetala ni kiša, a ni termin — radni dan usred radnog vremena — da „zauzmu pozu” na Tribini mladih.

 

Učesnici su se fotografisali u Fotelji, malo uzdisali što i kod kuće nemaju takvu, prekopali sve štandove da bi se na kraju našli kod „Knjigom do osmeha” i osunčali dan slanjem humanitarnog SMS-a.

 

Vanrednu Razmenu organizovale su Helena Mak, Frančeska Fajhner, Ana Bogojev i Katarina Kostić, a u realizaciji su zdušno pomogli Slađan Kostić, Mirjana Frau GardinovačkiGabrijela Fajhner, kojima se u završnici nenadano pridružio veteran-volonter Dejan Vujkov.

 

Dva i po sata proticanja knjiga bilo je sasvim dovoljno da svaki učesnik pronađe štivo u kojem će uživati, a mnogi su podržali razvoj Razmene i kupovinom rukotvorina (bedževa, obeleživača, narukvica, cegera). Sledeća, redovna Razmena očekuje nas 6. oktobra na starom mestu — u kulturnoj stanici Eđšeg, gde ćemo se družiti sa humanitarkom Aleksandrom Bogdanović Bibliotekarkom, bugarskom spisateljicom Ivankom Mogilskom, „Fabrikom stihova”, inicijativom „Knjigom do osmeha”, predstavnicima Festivala mentalnog zdravlja… i naravno, zasaditi jedno drvo.

 

Do tada, prelistajte galeriju fotografija sa događaja:

 

Vanredna Novosadska razmena knjiga 2019

One thought on “Prerazmišljavanje na Prosefestu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *