Upoznajte III4 – odeljenje knjiških vila

Kao što verovatno već znate, postoje knjiške vile.
One su uglavnom dobre u skrivanju, tako da ne možemo biti sigurni da li baš imaju krila i štapiće, ali po onome što iza njih na ulicama ostaje znamo da vole knjigoljupce.
Prve knjiške vile izlegle su se pre dve godine u Londonu, a danas ih ima svugde. Jedna od njih živi u Novom Sadu, gde ispisuje ove redove. 🙂 Njena nekadašnja koleginica iz ne-vilinskih sfera živi u Kragujevcu, gde radnim danima brine o celom jednom gnezdu knjiških vila, kao učiteljica u školi „21. okobar”, a tokom raspusta smišlja nove i nove načine da im knjigu učini pristupačnijom.
Jedan od ovogodišnjih načina bio je Skajp-čas izborne lektire na kojem su o Hariju Poteru razgovarali sa (verovatno premda nepotvrđeno) jednom od najvećih štovateljki te priče, čiji ste prvi rezultat mogli da čitate u tekstu „Jedan moj dan na Hogvortsu”. Drugi je došao koji mesec kasnije: članovi fejsbuk grupe „Just Give…. Novi Sad” poklonili su kragujevačkim učenicima 4 primerka knjige o Hariju Poteru, koje su oni u velikoj vilinskoj akciji podelili sa sugrađanima.
Ime ove izuzetne učiteljice je Jovanka Ignjatović, a nastavak priče o njenom III4, odeljenju knjiških vila, čitajte u slikama:

0 thoughts on “Upoznajte III4 – odeljenje knjiških vila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *