Prerazmišljavanje #6 — Gilda igrača

Nedeljama već najavljujem tekst(ić) o svom omiljenom igračko-knjiško-igračkom mestu. Napisala bih ga još prošle godine, ali još uvek nisam sigurna da mogu da ga urečeničim kako zaslužuje.

WP_20151228_019Gilda igrača nije tek klub ljubitelja društvenih igara. To je klub ljubitelja društvenih igara u kojem sam se čak i ja, (do tada) najnedruštvenija osoba koju sam upoznala, već na vratima, odmah, pri prvoj poseti, osetila dobrodošlom; mesto koje je pomoglo da Novi Sad osetim svojim. WP_20151228_024
(Ne želim ni da pokušam da budem objektivna, jer Gilda nije osmišljena da bi ljudi povodom nje bili objektivni. ALI — oni koji odluče da joj daju „ocenu”, kao glavne razloge za maksimalan broj „zvezdica” navode prijatnu atmosferu, pristupačne cene pića i grickalica, određenu „porodičnost” u ponašanju članova, kao i to što su sve igre i knjige koje Gilda ima članovima dostupne potpuno besplatno.)

WP_20151228_022
Rulbukovi, rulbuci i knjige pravila

Budući da ni o svojoj omiljenoj tezgi na zelenoj pijaci ne pišem ako se na njoj ne nađe knjiga, pogodili ste da je povod za ovo prerazmišljavanje — Gildina skromna ali korisna biblioteka, koja je nedavno dorasla do svoje druge police u prostorijama kluba.
Iako Gilda igrača ima više od 400 članova (sa najmanje 400 ćudi i 400 različitih interesovanja), ono što nas povezuje, pored ljubavi prema društvenim igrama, jeste zanimanje za fantastiku i njene pod- i okolo- žanrove. Tako je i biblioteka uglavnom sačinjena od rulbukova, stripova i „pravih” knjiga sa epsko-, naučno-, i opštefantastičnom tematikom, koje su donirali njeni članovi.WP_20151228_021
Oprostićete mi na nekvalitetu fotografija, ionako je bolje da odete do Zmaj Jovine 22 i sami prelistate šta vam zapadne za oko.
_________
Gilda igrača ima svoj sajt, forum, kao i neizostavne fejsbuk, tviter i instagram naloge. (Ima i organizovana i spontana druženja cele nedelje, i knjige, ali to sam već napisala.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *